Péče o produkty

Závěsy & záclony

Záclony jsou vyrobeny z jemných materiálů a tak potřebují speciální péči. Je nezbytné záclony vyvěsit ze všech háčků a šnečků, složit je a vložit do našeho pracího sáčku, jako ochranu před poškozením a zmačkáním v bubnu pračky. Třebaže jsou záclony lehké, do pračky je vkládejte po malém množství. Perte vždy na jemný program při maximální teplotě 30° C. Předejdete tak nechtěnému srážení textilií. Používejte jemné prací prostředky na barevnost dle praného textilu. Nepoužívejte žádná bělidla. Odstrěďujte max. na 300/400 otáček, ideální stav je, aby z nich nekapala voda, ale zůstaly ještě vlhké.

Záclony:

Doporučujeme záclony nechat přirozeně uschnout přímo zavěšené na okně. Tímto předejdeme mačkání a v nejlepším případě i následnému žehlení. Pokud ale potřebujete záclony i přesto vyžehlit, žehlete na nejnižší možnou teplotu a vždy na kousku tkaniny nejprve vyzkoušejte. Nepoužívejte sušičky prádla. V případě římských rolet je jednoduše sundejte z mechanismu, vyndejte všechny tyče a komponenty a vyprte dle instrukcí výše. Dále dbejte vždy pokynů na etiketě s pracími symboly. Záclony obecně vyžadují šetrné zacházení a tak při manipulaci dávejte pozor hlavně na ostré předměty, nehty a okolní nábytek.

Závěsy

Závěsy jsou vyrobeny z hrubších vláken než záclony, ale i tak potřebují speciální péči též. Doporučujeme závěsy vyvěsit ze všech háčků a šnečků, složit je a vložit do našeho pracího sáčku, jako ochranu před poškozením a zmačkáním v bubnu pračky. Vkládejte je vždy po jednotlivých kusech, aby bylo v pračce dostatek místa. Perte vždy na jemný program při maximální teplotě 30° C. Předejdete tak nechtěnému srážení textilií. Používejte jemné prací prostředky na barevnost dle praného textilu. Nepoužívejte žádná bělidla. Odstrěďujte max. na 300/400 otáček. Nepoužívejte sušičky prádla.

Doporučujeme závěs nechat přirozeně doschnout přímo zavěšený na okně. Tímto předejdeme mačkání a v nejlepším případě i následnému žehlení. Pokud ale potřebujete závěsy i přesto vyžehlit, žehlete po rubu na nejnižší možnou teplotu a vždy na kousku tkaniny nejprve vyzkoušejte. Pozor dejte i na páru, v tomto případě doporučujeme žehlit přes kousek plátna.

Dále udržujte textilie vždy dle instrukcí na štítcích s údržbou na vašem konkrétním produktu. Více o pracích symbolech a jejich vysvětlení najdete na předposlední straně tohoto dokumentu.

Ručníky, lůžkoviny a polštáře

Luvoti ručníky jsou opatřeny výšivkou a jejich hebka a jemná textura pohladí vaši pokožku a poskytne vám neuvěřitelný pocit pohodlí a luxusu po každém sprchování. Výšivka dodává ručníku jedinečný a elegantní vzhled, který zaujme každého, kdo ho uvidí, toto platí také pro ložní prádlo. Každou noc budete ponořeni do nekompromisního pohodlí a krásy našeho povlečení. Etikety se složením jsou přišity tak, aby se daly jednoduše odstranit vypářením a nic vám tedy nebude kazit estetiku produktu. Etiketu ale prosím ponechejte pro údržbu a informace o vašem vysněném produktu.

Bezprostředně poté, co se objeví skvrny, doporučuje se je okamžitě odstranit. V případě výraznějšího znečištění můžete tkaninu opatrně ručně vyprat nebo použít pračku s jemným cyklem na 30 °C. Po vyprání tkaninu důkladně odstřeďte na nízkých otáčkách a poté nechte volně uschnout na vzduchu, ideálně venku ve stínu, aby nedošlo k zažloutnutí tkaniny. Nepoužívejte sušičky prádla, vysokotlaké čističe ani chemikálie nebo bělidla. Vyvarujte se použití drsných kartáčků a houbiček. Pokud je potřeba žehlit, postupujte v souladu s pokyny uvedenými na štítcích s údržbou konkrétního produktu.

Péče o poufy

Naše poufy jsou celé ručně vyrobeny s precizností a láskou k detailu a řemeslu. Jsou navrženy pro užití jak v interiéru, tak v exteriéru, záleží na tom, který z nich si zrovna vyberete. Jedná se primárně o vak na sezení, ale takový pouf může mít mnohá využití. Své vlastnosti uplatní skvěle i jako podnožka nebo menší dekorační a odkládací stolek v jednom. Máme různé typy velikostí a tedy nepřeberné množství využití a vzájemných kombinací. Jejich vrchní obaly jsou vyrobeny z luxusních italských látek a doplňků nejlepší dostupné kvality.

Interiérové & Exteriérové Poufy:

Oproti jiným sedacím vakům je složen z vrchního obalu, který je snímatelný. Mysleli jsme na praktičnost. Na život. Jednoduše tedy obal rozepněte pomocí zipu na spodní straně a sundejte. Můžete si tedy vnitřní vak ponechat a měnit si vzhled poufu podle nálady, barevnosti interiéru či ročního období. Vnitřní pouf je z voděodolné látky a je naplněn polystyrenovými kuličkami, ty v případě potřeby, dlouhodobého používání či prosezení lze vyměnit či doplnit. Pro uskladnění či ochranu slouží vak z bílé voděodolné plachtoviny.

Interiérové poufy jsou určeny na využívání pouze ve vnitřních prostorách. Nejsou určeny na venkovní užití ani vystavování slunci. Látky využité k jejich výrobě jsou vysoce kvalitní avšak svou krásu zachovají pouze při správné údržbě a pravidelné péči. Exteriérové poufy jsou určeny jak na využití ve vnitřních prostorách, tak současně na využití na vaší terase nebo zahradě. Tyto vlastnosti jim propůjčuje inovativní zpracování akrylu a odolávají tak UV záření, vyššímu zatížení a lehkým povětrnostním vlivům.

V případě většího znečištění jednoduše sundejte dekorativní obal pomocí skrytého zipu na spodní straně a vyperte opatrně ručně nebo v pračce na jemný cyklus na 30° C. Odstřeďujte na nízké otáčky a poté nechte volně uschnout na vzduchu, venku sušte ve stínu, aby tkanina nezažloutla. Nepoužívejte sušičky prádla ani vysokotlaké čističe. Nepoužívejte čisté chemikálie ani bělidla. Nepoužívejte ostré kartáčky a houbičky. Žehlete a dále udržujte dle instrukcí na štítcích s údržbou. Chovejte se k produktům s láskou a péčí a budou vám dělat radost po dlouhá léta.

Jak na konkrétní skvrny

Olej, majonéza:

Posypte skvrnu kukuřičným škrobem, ten absorbuje olej. Poté smíchejte přípravek na mytí nádobí nebo jemný saponát s vodou v poměru 1:20 a houbičkou odstraňte ze tkaniny, důkladně opláchněte či vyperte.

Prach, špína a pivo:

Smíchejte přípravek na mytí nádobí nebo jemný saponát s vodou v poměru 1: 20 a houbičkou odstraňte ze tkaniny, poté důkladně opláchněte.

Kosmetika:

Ihned skvrnu ošetřete smícháním přípravku na mytí nádobí nebo jemného saponátu s vodou v poměru 1: 20 a houbičkou odstraňte ze tkaniny, poté důkladně opláchněte. U odolných skvrn na látkách ze 100% akrylu můžete použít i jemný roztok s bělidlem. Vždy důkladně opláchněte.

Víno, rajčatová omáčka, inkoust:

Papírovým ubrouskem nejdříve skvrnu vysušte, poté smíchejte přípravek na mytí nádobí nebo jemný saponát s vodou v poměru 1:20. Tkaninu nechte chvíli odmočit. Houbičkou odstraňte skvrnu, poté důkladně opláchněte. U odolných skvrn na látkách ze 100% akrylu můžete použít i jemný roztok s bělidlem. Vždy důkladně opláchněte nebo vyperte.

Prostírání, běhouny a látkové ubrousky.

Naše prostírání, běhouny i látkové ubrousky jsou kompletně ručně vyrobeny s precizností a láskou k detailu a řemeslu. Každý kus je originál. Jsou navrženy tak, aby nechali dokonale vyniknout vaše nádobí, příbory a pozdvihli tak stolování na vyšší úroveň. Můžete je využít ale i jako dekorační prvky na konferenční či TV stolky. Jsou doplněny zlatým vyšívaním, se kterým je potřeba manipulovat s citem. Produkt vám bude správnou péčí sloužit dlouhá léta. Etikety se složením jsou přišity tak, aby se daly jednoduše odstranit vypářením a vy tak můžete používat produkty oboustranně.

Odolné skvrny odstraňujte pokud možno ihned, jakmile se vyskytnou. V případě většího znečištění jednoduše vyperte opatrně ručně nebo v pračce na jemný cyklus na 30 °C. Odstřeďujte na nízké otáčky a poté nechte volně uschnout na vzduchu, venku sušte ve stínu, aby tkanina nezažloutla. Nepoužívejte sušičky prádla ani vysokotlaké čističe. Nepoužívejte žádné chemikálie ani bělidla. Nepoužívejte ostré kartáčky a houbičky, především na vyšívaní a lemy. Žehlete a dále udržujte vždy dle instrukcí na štítcích s údržbou na konkrétním produktu. Více o pracích symbolech najdete na předposlední str.

 

Prací symboly a jejich význam

Brozura.

Kontaktujte nás

 
 
Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz